Ordinul Arhitecţilor
Filiala Teritorială Oltenia
Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman
0351/809751
oar.oltenia@rdscv.ro
 
 
Organizatorul concursului este O.A.R. Filiala Teritorială Oltenia cu susţinerea O.A.R.
Organizatorul concursului este O.A.R. Filiala Teritorială Oltenia cu susţinerea O.A.R.
Pe data de 17 noiembrie 2014, ora 11.00, la sediul O.A.R. Filiala teritoriala Oltenia din Bazarul Craiovei, str. Mihail Kogalniceanu, nr.13, a avut loc deschiderea si premierea expozitiei de proiecte in cadrul Anualei de Arhitectura 2014, eveniment urmat de o intalnire sub genericul „arhitect in societate” gazduita de Palatul Constantin Mihail – Muzeul de Arta. Jurizarea proiectelor participante, in numar de 45, a fost facuta de reprezentanti reputati ai breslei noastre: lect. dr. arh. Serban Tiganas-presedintele OAR, prof.dr.arh.Radu Radoslav-reprezentant RUR, conf.dr.arh.Stefan Ghenciulescu-redactor sef Zeppelin, dr.arh.Arpad Zachi - redactor sef Arhitext si lect.dr.arh. Emil Ivanescu- dublu castigator al concursului de amenajare a pavilionului Romaniei la Bienala de la Venetia. Castigatorii Anualei 2014 au fost: Arh. Vlad Besteleu - Centru SPA si arh. Severica Mitrache - Restaurare Casa Mitrica, Caracal- proiecte realizate si arh. Mihai Trif - Casa P si arh. Liviu Buzec - Pavilion Multifunctional - proiecte.
Membrii reprezentantei Gorj a filialei teritoriale Oltenia s-au reunit duminica 6 octombrie 2013 pentru a serba Ziua Arhitecturii; 6 octombrie 2013 - Sf. Toma - protectorul arhitectilor.
În Craiova se construieşte mult, se ridică blocuri de sticlă peste noapte, se reamenajează clădiri şi se aprobă proiecte. Nu toate sunt, însă, neapărat conforme. Preşedintele Filialei Oltenia a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), Radu Ionescu, a vorbit într-un interviu acordat GdS despre câteva dintre proiectele care sunt pregătite la ora actuală pentru Craiova şi impactul lor asupra oraşului.
Cele mai bune proiecte de arhitectură au fost expuse pe simeze la filiala teritorială Oltenia a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR).
Pe data de 30 iulie 2013 orele 11.30 la sediul filialei va avea loc premierea proiectelor participante la Anuala de arhitectura 2013, urmata de o expunere de eseuri pe tema anului: "Arhitectura si cultura" sustinute la Muzeul de Arta.
Vineri, 28 iunie, orele 13.00, a avut loc la sediul OAR - filiala Oltenia, întâlnirea care avea ca temă prezentarea parcajului subteran din parcul Teatrului şi discuţii pe tema viitorului PUZ al Parcului Nicolae Romanescu.
Powered by Ciokix API